تهران، سعادت آباد، خیابان گل آرا، خیابان ارغوان، پلاک 107، واحد 2
در این مقاله از سایت تهران در آسیا درباره درب اتوماتیک عایق گرد و غبار توضیح دادیم همراه ما باشید.
درب اتوماتیک عایق، یکی از پیشرفته ترین انواع درب های اتوماتیک می باشد. در واقع بازار درب اتوماتیک کم کم به جایی رسیده است که فقط اتوماتیک بودن یک درب نمی تواند پاسخگوی نیازهای افراد در سطح جامعه باشد، بنابراین بر طبق این نیاز های متفاوت، انواع درب اتوماتیک عایق دما، درب اتوماتیک عایق گرد و غبار و .... توسط تولید کنندگان درب های اتوماتیک وارد بازار شد. در واقع خط تولید درب های اتوماتیک کم کم به سمت تخصصی پیش رفت و انواع درب اتوماتیک عایق در زمینه های مختلف ظاهر گردید.
قبل از اینکه بخواهیم درباره ی انواع درب اتوماتیک عایق، نحوه ی عملکرد آن ها واجزای سازنده ی آن ها صحبت کنیم، بهتر است که بدانیم اصلا درب های اتوماتیک چه نوع درب هایی هستند و چه ویژگی هایی دارند.
درب های اتوماتیک نسل جدیدی از درب ها هستند که برای باز و بسته شدن آن ها دیگر نیازی به نیروی انسانی نبوده و این مدل درب ها توسط حسگرهای مختلف یا ریموت کنترل ها به راحتی باز و بسته می شوند. درب های اتوماتیک علاوه بر فراهم آوردن رفاه برای افراد، به نوعی یک حفاظ امنیتی برای فضاهای مختلف نیز محسوب می شود.
جالب است بدانید که این درب ها به عنوان یک درب اتوماتیک عایق دما و یا گرد و غبار و صدا نیز در سطح جامعه طرفدار دارند. درب های اتوماتیک با توجه به نوع کاربردی که دارند، در انواع مختلفی تولید عرضه می شوند. در ادامه با انواع درب های اتوماتیک بیشتر آشنا خواهیم شد.
درب های اتوماتیک کاربردهای زیادی دارند و از مواد مختلفی تولید می شوند. چوب، شیشه، فلز و ... همگی از جمله متریالی هستند که در ساخت انواع درب اتوماتیک به کار می روند. بیمارستان ها، فروشگاه ها بزرگ، پارکینگ های عمومی و خصوصی، انواع سوله های بزرگ و کوچک، کارخانه ها، بانک ها، مراکز خدماتی و .... مکان هایی هستند که بهترین گزینه ها برای نصب انواع درب های اتوماتیک می باشند.
جالب است بدانید که درب های اتوماتیک در قالب درب اتوماتیک عایق نیز به کار می روند. درب اتوماتیک عایق دما، درب اتوماتیک عایق گرد و غبار و صدا، همگی از دیگر موارد کاربرد انواع درب های اتوماتیک می باشند.
قطعات تشکیل دهنده ی درب های اتوماتیک تقریبا یکی بوده، یعنی فرقی نمی کند که شما یک درب اتوماتیک پارکینگی داشته باشید یا یک درب اتوماتیک عایق؛ تقریبا تمامی اجزای تشکیل دهنده ی این درب ها یکی می باشد.
اما اجزای اصلی تشکیل دهنده ی انواع درب های اتوماتیک عبارت است از : موتور، برد الکترونیکی، ریموت ها، حسگر ها، چشمی ها، تجهیزات امنیتی، چرخ دنده ها، گیربکس، فلاشرها و قفل های برقی و مکانیکی.
گفتیم که درب های اتوماتیک، انواع مختلفی دارند. درب های سکشنال، درب های لولایی، درب های کشویی، درب های دولنگه، زیر سقفی، درب های اتوماتیک گردان، مثلثی و .... همگی از انواع درب های اتوماتیک هستند. نکته ی جالب اینجاست که یک درب اتوماتیک دو لنگه می تواند یک درب اتوماتیک عایق نیز باشد. در واقع گزینه ی عایق بودن، از مشخصاتی است که می تواند هر کدام از انواع مختلف درب های اتوماتیک از آن برخوردار باشند. حالا که متوجه شدیم اجزای تمامی درب های اتوماتیک از جمله درب اتوماتیک عایق نیز با یکدیگر تقریبا مشابه است، بهتر است با مشخصات و ویژگی های انواع درب اتوماتیک عایق نیز آشنا شویم.
وقتی که درب های اتوماتیک وارد بازار شدند، ویژگی منحصر به فردی که ان ها را به یک محصول پر فروش تبدیل کرده بود، ایجاد رفاهی بود که برای کاربران به همراه داشت. اما هر چقدر که تولید این درب ها گسترده شد و ادامه پیدا کرد، بحث های امنیتی این درب ها، یکی از گزینه هایی بود که روز به روز و بیش تر از پیش به آن پرداخته شد.
با این پیشرفت ها بود که انواع درب اتوماتیک عایق تولید و عرضه گردید. یک درب اتوماتیک عایق می تواند عایق هر عامل خطرزایی باشد. دما، گرد و غبار، صدا و ... همگی از مواردی هستند که هر کدام درب اتوماتیک عایق مخصوص به خود را دارند. در واقع درب اتوماتیک عایق محصولی است که با یک هدف خاصی تولید شده و کاربر نیز به منظور همان هدف، به دنبال آن می باشد.
درب اتوماتیک عایق دما یکی از مهم ترین محصولاتی است که در زمینه ی انواع درب های اتوماتیک تولید شده است. این درب ها از چهار چوبه های فولاد تولید می شوند که توانایی تحمل دما تا 400 درجه ی سانتی گراد را دارا هستند.
در ساختمان درب اتوماتیک عایق دما از پشم سنگ استفاده می شود. هر چقدر میزان پشم سنگ موجود در یک درب اتوماتیک عایق بیشتر باشد، به همان نسبت آن درب نسبت به حرارت و آتش سوزی مقاوم تر خواهد بود. شیشه های استفاده شده در درب اتوماتیک عایق دما، نسبت به حرارت کاملا مقاوم بوده و حتی دستگیره های این درب ها نیز عایق دما و حرارت می باشند.
در واقع از درب عایق دما یا آتش سوزی برای انبارهای بزرگ، بیمارستان ها، کارخانه ها، مراکز تجاری بزرگ و .... استفاده می کنند. استفاده از این درب ها باعث می شود که آتش سوزی کمتر گسترش یابد. در واقع یک درب اتوماتیک عایق دما، زمان بیشتری را برای نجات فضای تحت آتش سوزی در اختیار آتش نشان ها قرار می دهد.
یک ویژگی جذاب درباره ی درب اتوماتیک عایق دما این است که این درب ها قابلیت این را دارند تا به سیستم های اعلان حریق متصل شده و از طریق سنسورهای خود و اطلاع از آتش، خطر آتش سوزی را توسط آژیرهای خود به کل ساختمان اعلام نمایند. امروزه استفاده از انواع درب های اتوماتیک عایق، یکی از ابتدایی ترین اصول ساخت ساختمان های تجاری و مسکونی با واحدهای زیاد می باشد.
پیشنهاد مطالعه : درب اتوماتیک ایرانی
درب اتوماتیک عایق گرد و غبار یکی دیگر از انواع درب اتوماتیک عایق می باشد. در قسمت رویی این درب ها، یک مدل گارد یا محافظ ضد گرد و غبار وجود دارد. این گارد بدون هیچ پیچ و یا مهره ای بر روی درب قرار گرفته و مانع از تجمع گرد و غبار بر روی درب می شود.
علاوه بر این ، وجود این محافظ بر روی درب اتوماتیک عایق، باعث می شود که کاربر راحت تر بتواند درب را تمیز و ضد عفونی نماید. یکی از عوامل جمع شدن گرد و غبار بر روی انواع درب های اتوماتیک، بارهای الکتریکی یا همان انرژی های الکترواستاتیکی است که روی درب به وجود می آید. درب اتوماتیک عایق گرد و غبار معمولا به گونه ای طراحی شده است که تمامی این بارها به سرعت خنثی شده و در نتیجه ی این خنثی شدن، دیگر امکان جمع شدن گرد و غبار بر روی درب وجود نخواهد داشت.
لازم است بدانید که درب اتوماتیک عایق گرد و غبار معمولا در فضاهای استریل بیمارستانی مورد استفاده قرار می گیرد. فضاهای بیمارستانی یکی از مهم ترین مکان هایی هستند که نظافت درب ها در آن جا نقش بسیار مهم را ایفا می کنند. مکان هایی مانند اتاق های ایزوله، اتاق های عمل، اتاق های رادیولوژی، مراکز توان بخشی، ساختمان های پزشکی ، مطب های دندان پزشکی، صنایع داروسازی، استودیوهای ضبط صدا و آزمایشگاه ها، از جمله مکان هایی هستند که باید به انواع درب اتوماتیک عایق گرد و خاک، مجهز شوند.
موتورها نقش مهمی را در تمام درب های اتوماتیک ایفا می کنند. به طور کلی موتورهای استفاده شده در یک درب اتوماتیک عایق دو نوع می باشد. موتورهای توبلار و موتورهای ساید. موتورهای تک فاز بهترین گزینه برای انواع درب اتوماتیک هستند.
دلیلش هم این است که موتورهای تک فاز قابلیت چپ گرد شدن و راست گرد شدن دارند. از یک موتور در درب اتوماتیک، چهار سیم بیرون می آید که نهایتا تمامی این سیم ها به مدار الکترونیکی متصل می شود.
از چهار سیم خارج شده از موتور، یک سیم اتصال به زمین، دو سیم متصل به خازن و یک سیم مشترک می باشد. موتورهای انتخابی برای درب های اتوماتیک، معمولا از 50 وات تا 1000 وات می باشند. میزان توان موتورها بر اساس وزن و اندازه و عملکرد درب انتخاب می شود. در تمامی درب ها از یک موتور استفاده می شود.
اما درب های اتوماتیک دو لنگه استثنا هستند و از دو موتور در ساختار آن ها استفاده می گردد. هر موتور باید با توجه به تردد موجود در مکان مورد نظر انتخاب شود. در واقع ظرفیت پشتیبانی هر موتور از تردد روزانه تا یک محدوده ی خاصی می باشد.
گیربکس ها نیروی به وجود آمده از جانب موتور را به بازوها می رسانند. گیربکس ها یک نوع افزایش دهنده ی نیرو در انواع درب های اتوماتیک از جمله درب اتوماتیک عایق، محسوب می شوند. به طور کلی گاهی وقت ها نیروی تولید شده در موتور درب های اتوماتیک به اندازه ای نیست که درب ها باز و بسته شوند.
در این مواقع کل سیستم احتیاج به افزایش دهنده ی نیرو دارد. این سیستم افزایش دهنده در برخی از درب های گیربکس و در برخی دیگر چرخ دنده و .... می باشد.
بردهای الکترونیکی، سیستم هایی هستند که عملکرد اصلی درب های اتوماتیک مانند باز و بسته شدن و کنترل آن ها بر عهده ی آن هاست. این برد ها در درب های اتوماتیک جایگاه مشخصی نداشته و در هر درب با توجه به ساختمان درب، در یک قسمت مشخص نصب می شود.
سنسورهای مادون قرمز که به آن ها چشمی نیز می گویند، نقش مهم را در باز و بسته شدن درب های اتوماتیک ایفا می کنند.
این سنسورها از دو قسمت فرستنده و گیرنده تشکیل می شوند. به فرستنده ها TX و به گیرنده ها RX می گویند. وظیفه ی سنسورهای مادون قرمز این است که عبور شخص یا وسیله ی نقلیه از بین درب را تشخیص داده و پیام را به مرکز فرمان برسانند.
گاهی اوقات پیش می آید که دسترسی به ریموت کنترل درب برای باز و بسته کردن آن، امکان پذیر نیست. کلید های کنترل دستی دو کلید هستند که یک کلید برای باز کردن درب و یکی برای بسته کردن درب به صورت مکانیکی استفاده می شوند. معمولا کلید های کنترل دستی در یک جای مشخص و دم دست و امن جاگذاری می شوند.
ریموت کنترل ها یک گزینه ویژه در درب های اتوماتیک محسوب می شوند. در واقع کاربر به وسیله ی ریموت کنترل و دکمه های روی آن به راحتی می تواند درب را از راه دور باز و بسته نماید. ریموت کنترل یک فرستنده ی رادیویی است که دارای یک آنتن و مدار گیرنده ی رادیویی می باشد.
چرا درب های اتوماتیک ؟!
همه می دانیم که امروزه بازار تولید و ارائه ی انواع درب های اتوماتیک، داغِ داغ است. یکی از مزیت های خیلی مهم درب اتوماتیک یا همان درب های برقی این است که این درب ها عبور و مرور را برای افراد و وسیله های نقلیه در اکثر مکان های عمومی و خصوص، راحت کرده اند. باز و بسته شدن درب های اتوماتیک به سهولت انجام می شود و دیگر نیازی نیست که کاربر نگران بسته بودن و یا باز بودن ورودی مکان مورد نظر خود باشد.
یکی دیگر از ویژگی های مثبت درب های اتوماتیک این است که این درب ها بسیار متنوع هستند. یعنی هر کاربر می تواند با توجه به نمای ساختمان خود، درب اتوماتیک مورد نظر خود را نیز انتخاب و نصب نماید. از ویژگی های درب های اتوماتیک، مخصوصا از نوع عایق آن ها، می توان به صرفه جویی در مصرف انرژی، امنیت بالا، قیمت مقرون به صرفه و متناسب با بودجه ی مشتری، نگهداری آسان، قابل استفاده برای تمامی اقشار جامعه ( افراد سالم و دارای معلولیت جسمی)، سرعت در باز و بسته شدن و تنوع در طرح .... اشاره نمود.